vegetablessmoothies

Holdbarhed på proteinshakes?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab! 

Nu kan det være det her virker som et dumt spørgsmål. Men har tænkt lidt over det, og savner nu et kvalificeret svar.

Hvis man nu laver en shake med whey proteinpulver (Pure), enten med carbs eller uden, hvor længe må der så gå inden indtagelse? Altså, hvor længe holder shaken sine værdier mht. proteinmængde og energi? Samme spørgsmål gælder Kreatin og BCAA pulver? Altså kan man lave en shake om morgenen, drikke den om aftenen uden at den taber ernæringsmæssige værdier??

Svar:

Der findes ikke dumme spørgsmål. Kun dumme svar. Nu kommer det an på hvordan du opbevarer de forskellige shakes. Holdbarheden er selvfølgelig alt andet lige længere i køleskab. Men hvis du laver en proteinshake, uanset om der er carbs i eller ej, så kan den sagtens holde sig fra morgen til aften.  Det samme gælder BCAA pulver, som reelt også er protein.

Mht. kreatin, så er det et velkendt faktum, at det er ustabilt i væske, og lader man det være der længe nok, så vil der til sidst ikke være mere kreatin i opløsningen. Man siger normalt, at nedbrydningsraten ligger på omkring 2,3 % pr. dag, i en vandig opløsning ved 25 grader. Og i køleskab er den lavere. Så det er med god grund, at man stoppede med at sælge drikke, som indeholdte kreatin. Når de havde stået på hylden i et par måneder, så var der ikke længere kreatin i drikken. 

Men hvis du blander en kreatin drik om morgenen, smider den i køleskab, og drikker den om aftenen, så er det kun en forsvindende lille del af kreatinet som er forsvundet. Så hvis det er en praksis man ønsker at følge, så kan man godt gøre det med nogenlunde god samvittighed.