fastfoodburger01

Mindre fedt og større muskler?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Nu bliver der snakket meget om “cutting” og “bulking” og kalorie overskud/underskud. Men er det virkelig sådan at du ikke kan gøre begge på samme tid?

Skal man gå på kompromis med sin muskelopbygning for at kunne fjerne det overskydende fedt? Og omvendt? 

Svar:

Det er tilsyneladende et spørgsmål som optager rigtigt mange. Samtidig er det et spørgsmål som ikke har noget simpelt svar. Som udgangspunkt kan man ikke opbygge muskelmasse samtidig med at man smider fedtet. Det skyldes, at muskelopbygning og fedtnedbrydning er 2 modstridende processer. Den ene proces kræver energioverskud, og den anden kræver energiunderskud. Normalt siger man dog, at der er 2 undtagelser. Den ene er hos helt utrænede personer. Her ser man ofte en vis muskelopbygning, selvom folk forsøger at tabe sig.

Den anden er ekstremt overvægtige. Her ser man også en vis muskelopbygning mens personen taber sig. Det forholder sig dog helt anderledes for folk som er ude over begynderstadiet. Her er det tæt på umuligt at opbygge muskelmasse samtidig med at man smider overflødigt fedt. Mange påstår det modsatte, men det skyldes ofte, at deres diæt ligger og svinger imellem overskud og underskud.
Det er jo pure logik, at der vil ske en vis muskelopbygning, og en vis fedtnedbrydning, hvis man nogle dage er i underskud, og andre er i overskud. Men er man i konstant kalorieunderskud, så vil der ikke ske nogen muskelopbygning overhovedet.

Muskelmasse kan ikke opstå af ingenting. Så selvom man i teorien godt kan opbygge muskelmasse og tabe fedt samtidig, hvis man formår at strikke en diæt sammen, hvor man zigzagger mellem overskud og underskud, så er det langt fra den meste hensigtsmæssige fremgangsmåde, da det overlader alt for meget til tilfældighederne. Det er bedre at køre et moderat bulk, og følge op med et cut, hvor man køre med et minimalt kalorieoverskud. Det giver et langt bedre nettoresultat. Hvis man kunne blive stor samtidig med at man blev cut, så ville der ikke være så mange unge mennesker som er forundret over hvorfor de ikke bliver større. Og i 99 % af tilfældene skyldes det at de ikke spiser nok, fordi de forsøger at smide fedt samtidig med at de forsøger at øge massen. Man kan ikke puste og have mel i munden på samme tid.