bumser

Proteinshakes og bumser?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Jeg har før prøvet mig med jeres proteinpulver med chokolde. Det har jeg jo selvfølgelig blandet op med mælk for at få den bedste smag. Men jeg havde problemer med bumser på ryggen.
En af mine venner mente det kunne være pga. jeg blandede det op med mælk, og øget indtag af mælkeprodukter var grunden til det. Kan det lade sig gøre? Ville det være smart at skifte til f.eks. abrikos/fersken, som kan blandes op med vand? Eller kan det være proteinpulverets skyld?

Jeg vil nemlig gerne bruge det for at øge musklerne, men jeg vil samtidig gerne undgå et væld af bumser på ryggen. 

Svar:

Nu er problemer med bumser et ret komplekst problem, som kan have mange forklaringer, så det er svært at ”pin-pointe” en specifik synder. Der er mange som oplever, at de hyppigere får bumser, når de har et stort indtag af mejeriprodukter. Så det kan bestemt ikke udelukkes, at du vil opleve en bedring, hvis du blandet dit proteinpulver med vand. Men det behøver bestemt ikke være problemet.

Bumser er i høj grad hormonelt betinget, og når en ung person, som i forvejen har en hormonproduktion som raser, så kan det skubbe hormonniveauet yderligere i vejret. Så vægttræning i sig selv, kan teoretisk set godt give anledning til en stigning i antallet af bumser. Men der er ikke rigtigt andet at gøre, end at prøve sig frem. Prøv i en periode at blande dit proteinpulver med vand, og se om det hjælper.