eeeg

Hvor mange æg må man spise?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er i gang med at cutte, og spiser en hel del æg grundet den lave kcal densitet og forholdsvise høje mængde protein som det indeholder. Jeg spiser 20 hele æg i løbet af en uge. 

Så mit spørgsmål er meget enkelt, er dette for meget/hvor meget skal der til for at det er for meget?

Jeg tænker selvfølgelig mest på at æg indeholder kolesterol. Jeg er i øvrigt ikke overvægtig og har ikke problemer med for højt kolesterol tal. 

Svar:

Havde du disket op med dette spørgsmål for 10 år siden, så havde svaret været, at du skulle holde forbruget af æg nede på et minimum, da æggeblommen indeholder en del kolesterol. Kostråd har det dog med at ændre sig med tiden, og meget tyder på at ægget ikke er nær så farligt som det tidligere er blevet gjort til.

Når man samler op på de undersøgelser der er lavet igennem tiden, omhandlende æg og kardiovaskulær sundhed, så er der faktisk ikke noget der tyder på at folk der spiser mange æg har højere risiko for at få forhøjet kolesteroltal eller hjerte kar sygdomme. Og de undersøgelser som har kigget på det største forbrug, har ligget omkring 5 æg om dagen igennem en længere periode.
Jeg vil anbefale dig at læse nedenstående artikel, som indeholder en masse information som kunne være relevante for dig.

Æg og kolesterol