alli_120

Hvad er jeres holdning til Alli slankepillen?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab. 

Jeg har kigget lidt på slankepillen Alli, og overvejet at prøve den, men jeg ved ikke helt hvordan den virker og om Alli slankepillen kan hjælpe mig med et hurtigt vægttab. Hvad mener I om Alli slankepillen?

Svar: 

Først er det vigtigt at pointere at pillen er udviklet til primært at bruges til folk med et Body Mass Indeks (BMI) på over 28, og ikke af folk der blot har et par kg for meget på hofterne.

Alli slankepillen fungerer på en måde at den binder en del af det fedt vi spiser, nede i tarmen. Når fedtet er bundet til pillerne, kan det ikke optages i kroppen og bidrager derved ikke med kalorier. Det lyder umiddelbart smart, men følger man ikke en speciel fedtreduceret diæt, kan man let risikere at opleve uheldige bivirkninger.

For det første optages en del af de vitaminer vi spiser via fedt (de fedtopløselige vitaminer A, D, E og K). For det andet kan man risikere at opleve at få steatoré, som er en fedtholdig diaré. Steatoré er ekstremt ubehageligt og ofte kan folk ikke helt styre hvornår de får afføring.

Speciallæge Carl Johan Erichsen rammer meget fint hovedet på sømmet i en udtalelse om Alli pillen:

”Mange burde finde et par løbesko frem og få noget kostvejledning istedet for at proppe sig med usund mad og drikke sodavand, og så tro at man kan spise en slankepille bagefter (…)”

Det er naturligvis hårdt og lettere provokerende sagt, men pointen består: Såfremt man vælger at bruge Alli slankepillen til sin slankekur, skal man som sagt samtidig følge en speciel diæt – med opmærksomhed på sine kostvaner, og en individuelt tilpasset kostplan, vil man sagtens kunne få gode resultater med et vægttab; og det er uden kedelige bivirkninger som vitaminmangel og fedtholdig diaré.

Læs mere om Alli slankepillen her: Alli