weightlossmedicines

Kan man tabe sig uden slankepiller?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab.

Jeg er lige startet op med at forsøge at tabe mig lidt, men synes det er svært at komme i gang. Jeg har nogle venner der har brugt forskellige slankepiller, men jeg er ikke så meget for den slags.. Er der overhovedet mulighed for at jeg kan tabe mig uden at bruge slankepiller?

Svar:

Det korte og kontante svar er JA, det kan du sagtens. 

Hjørnestenen, altså det vigtigste aspekt, i ethvert vægttab er et kalorieunderskud. Altså skal du spise færre kalorier end din krop forbrænder. Ligesom det omvendte scenarie på din bankkonto, at du der skal forsøge at bruge færre penge end du tjener, ellers går det galt. Lidt den omvendte ideologi, men pointerne er de samme: Der skal være ligevægt i systemet.

Slankepiller og andre slankemidler kan hjælpe nogle mennesker med f.eks. at komme i gang med et vægttab, eller til lige at få de sidste kg med. Det sker dog ikke hvis ikke man samtidig omlægger sine kost-, og muligvis også motionsvaner. Har man store problemer med at man tit er sulten når man prøver at tabe sig, og derfor kommer til at ”snacke” meget, så kan man forsøge sig med et slankemiddel der tilfører kroppen lidt fibre og derved mætter.

Det vil også være en god idé at finde kalorielette snacks der kan tage den værste sult, når den melder sig.

Hvis ikke du oplever at du taber dig, så forsøg at skære lidt ned på din mad her og der. Det behøver ikke være store ting. Tag 20 g havregryn mindre om morgen, en halv skive rugbrød mindre til frokost og fjern 1 af kartoflerne på aftentallerken. Sker der stadig ikke noget (forudsat du ikke går og spiser chokolade mellem alle måltiderne, naturligvis), kigger du mængderne igennem igen og kan skære yderligere 10-20 gram fra. Vær især opmærksom på at små, hurtige snacks som chokoladebarer og sodavand, let kan indeholde over 500 kcal for en relativt lille portion – det er samme mængde kalorier som i en god, stor portion aftensmad.

Få en oversigt over slankepiller samt læs mere om slankepiller her