fruitweg

Hvor mange gram protein pr. måltid?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hvor mange proteiner er det muligt for en person at indtage per måltid? Jeg har hørt, at det kun er muligt med 20 gram protein per måltid, men det virker bare ulogisk for mig.

Svar:

Din logiske sans er inde på noget af det rigtige. Det giver nemlig overhovedet ikke mening, at en levende organiske som har været igennem mange tusinde års evolution, ikke skulle kunne udnytte mere end 20 gram protein i et måltid mad.

Hvis det vitterligt var tilfældet, så havde det set sort ud for datidens jægere, som efter flere dages jagt endelig kom hjem med et måltid, som blev fortæret med største vellyst. Heldigvis hænger det ikke sådan sammen. Det er en skrøne, som er opstået ud af den blå luft. Ingen ved hvor de specifikke tal stammer fra, det værende 20 eller 30 eller hvad man nu ellers har hørt.

Det er klart, at der teoretisk set må være en grænse for hvor meget protein man kan omsætte i et enkelt måltid. Men det er helt sikkert ikke 20 eller 30 gram protein. Det er med stor sandsynlighed meget, meget mere, hvilket mange undersøgelser også tyder på. Du kan læse mere omkring emnet i nedenstående artikel. 

http://news.bodylab.dk/artikler/1026-protein-pulse-feeding