pillsdiet01

Forskellen på slankepiller og slankepulver?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Spørgsmål:

Hej Bodylab.

Jeg synes virkelig der er mange forskellige slankeprodukter på ”slankemarkedet” og det kan være svært at finde rundt i. Men en ting jeg altid har undret mig over, hvad er forskellen på slankepiller og slankepulver

Svar:

Det er helt forståeligt at du er blevet forvirret – der er efterhånden også rigtig mange forskellige ting på markedet!

Slankepiller kan primært opdeles i to typer: dem der giver en mættende effekt og dem der øger forbrændingen.

De piller der øger forbrændingen indeholder som oftest efedrin. Efedrin er flere gange sat i forbindelse med udviklingen af blodpropper, hjertestop mv. Slankeprodukter med efedrin er derfor blevet forbudt i Danmark.

Den anden slags er dem der indeholder forskellige fibertyper og derfor giver en mættende effekt. Det er produkter som f.eks. Bodylab Trimlet. Disse piller skal benyttes sammen med en kaloriereduceret diæt, og kan her hjælpe med at øge mæthedsfornemmelsen under og mellem måltiderne, således at man kan have lettere ved at spise mindre, uden at gå og være sulten hele tiden. 

Slankepulvere anvendes enten som måltidserstatninger eller som erstatning for en hel dagskost. Den største forskel på slankepiller og slankepulver er at slankepulvere tilfører næringsstoffer til kroppen i form af proteiner, kulhydrat, fedt, vitaminer osv. Det gør slankepiller ikke. Derfor kan man ikke ”leve” af slankepiller, men man kan principielt godt leve af slankepulver da man stadig får hvad man har behov for. En sådan ”pulver kur” kaldes også for VLCD – Very Low Calorie Diet (link til Q&A om det).  

Den ulempe der er ved VLCD er at de fleste hurtigt bliver trætte af den meget ensformige kost, der sjældent indeholder særligt meget almindelig mad. Det er altså ikke en diæt man kan (eller bør) leve på i særlig lang tid.

Fordelen er at folk oplever et ganske pænt vægttab på kort tid, såfremt de følger diæten naturligvis. De tager ofte bare det hele på igen når de stopper, fordi de går tilbage til den gamle levevis. Og så hjælper det naturligvis ikke noget!

Slankepiller påkræver en kostomlægning, og kan hjælpe en til at holde den gode livsstil. Risikoen for at man vender tilbage til de gamle vaner igen, kan derfor tænkes at være mindre end med slankepulver.