pillsdiet09

Er hypnose en effektiv slankekur?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Spørgsmål:

Hej Bodylab.

Jeg har prøvet at tabe mig længe, men synes aldrig rigtig det ender med det resultat jeg ønsker. Jeg har tænkt på at prøve at bruge hypnose i min kamp mod kiloene, men er hypnose egentlig godt til en slankekur?

Svar: 

Når folk hører ordet ”hypnose” tænker de nok på noget lig et trylleshow, hvor folk pludselig hopper rundt som kyllinger eller gør andre ting, som de ikke er klar over at de gør.

Hypnose i klinisk forstand er dog noget andet, og bør mere ses som en alternativ form for terapi.

De fleste hypnotisører der arbejder med vægttab, fokuserer på at arbejde med underbevidstheden og forsøger at lokalisere de faktorer der får folk til at overspise.

Har man en tendens til vitterligt ikke at kunne styre sine spisevaner, og overspiser voldsomt, så vil det altid være en god idé at arbejde med de psykologiske faktorer og få identificeret de problemer der gør at man overspiser. Det er blevet mere og mere accepteret i professionelle kredse at psykologien er en meget stor faktor når det kommer til vægttab.

Om man benytter terapi i form af hypnose, psykologitimer eller andet, spiller næppe den store rolle. Terapi i sig selv vil ikke kunne give et vægttab, men det kan være en meget effektiv tilgang når den kombineres med gode råd om kost og motion.

Føler man at det er psyken der bremser ens vægttab, er det helt fint at være ærlig over for sig selv og stå ved at man skal bruge lidt ekstra hjælp – man skal bare ikke tro at et par besøg hos en hypnotisør eller anden terapeut vil få kiloene til at rasle af. Det kræver indsats fra en selv, ligesom i alle andre henseender.