pillsdiet08

Virker slankepiller med grøn the?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Spørgsmål:

Hej Bodylab.

Er slankepiller med grøn the slankende og kan det bruges til et vægttab? 

Svar:

Mange studier der laves på grøn the har desværre de mangler at de eksempelvis ikke ser på langtidseffekter, at de ikke tager højde for et eventuelt reduceret kalorieindtag osv. 

Såfremt grøn the erstatter en bestemt mængde kalorieholdig drikkevare i ens dagskost, f.eks. sodavand, juice eller andet, således at det medvirker til et kalorieunderskud, så vil det naturligvis virke slankende. Den effekt kunne dog også være opnået ved blot at drikke vand i stedet for de kalorieholdige drikkevarer.

Nogle studier melder om at grøn the øger fedtoxidationen på kort sigt, men når man ser på den samlede litteratur (såkaldte metaanalyser) så kan effekten ikke bevises.

Der er ikke tilstrækkelig videnskabeligt bevis for at sige at slankepiller med grøn the er slankende. Såfremt man drikker grøn the (uden sukker eller mælk), vil det ikke bidrage med nogle kalorier til kroppen; og uden ekstra kalorier vil man i sagens natur ikke tage på. Så hvis man godt kan lide grøn the, så kan det sagtens være en fordel at drikke det i stedet for at drikke sukkerholdige produkter som juice, sodavand eller smoothies. At slynge et par kopper grøn the ned hver dag, samtidig med at man spiser som man plejer, vil dog ikke give et vægttab.