growing01

Hvorfor vokser jeg ikke?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 18 år, og træner jævnligt, 6 gange om ugen. Min træningsmakker og jeg har fulgt jeres “større muskler med 15-10-5 systemet” (læs den her) og det hjælper da, men jeg føler lidt jeg er gået i stå mht. at vokse?

Har trænet i et halvt år nu, og kører hårdt på. Synes også min kost er i orden, så jeg kan ikke se hvad der mangler. Min brystmuskulatur halter lidt efter, og jeg er helt i vildrede! Hvad skal jeg gøre?

Svar:

En ting er at du synes din kost er i orden. En anden ting er om den rent faktisk er det? Meget kunne tyde på det er der du skal sætte ind. Når folk følger et fornuftigt træningsprogram, og træner hårdt, og alligevel ikke vokser, så er det i 99,9 % af tilfældene fordi de ikke spiser nok. Så simpelt er det bare.

Hvis du ikke tager på, og hvis du ikke kan se din muskler bliver større, så må der mere mad inden borde. Hvis du synes du har svært ved at spise mere end du gør nu, så må du kigge på hvad det er du spiser. Mange har en tendens til at spise alt for kaloriefattigt, når de ønsker at blive større. Det er svært at få nok kalorier, hvis man lever af grøntsager og kyllingebryst.

Du må supplere din kost med nogle kalorieholdige fødevarer som nødder, peanutbutter, avocado, tørret frugt som rosiner, svesker osv., og så er der ikke noget galt i at supplere med en pizza eller en burger engang imellem, hvis man har svært ved at dække kaloriebehovet med sunde fødevarer.