protein-diet-image

Kan man få for meget protein?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Min ven påstod i dag, at man ikke kunne få for meget protein. Han sagde at man sagtens kunne drikke 3-4 shakes om dagen, det man ikke optog, kom ud gennem afføringen, sagde han. Jeg synes det virker usandsynlig, men passer det?

Svar:

Jeg ved ikke hvorfor folk tror man udskiller overskydende protein igennem afføringen. Det er noget vås. Hvis man spiser for meget af et hvilket som helst makronæringsstof, det værende fedt, protein eller kulhydrater, så nedbrydes det via forskellige biokemiske processer, og lagres som fedt. De aminosyrer vi ikke har brug for bliver derfor nedbrudt til energi. Denne proces giver et restprodukt, nemlig urinstof, som udskilles igennem nyrerne. Det selvfølgelig underforstået at man ligger i kalorieoverskud. 

Derudover er din kammerats argument lidt mærkeligt. På den ene side siger han man ikke kan få for meget protein, og på den anden side siger han det man ikke optager udskilles igennem afføringen. Hvis man ikke optager det, så har men vel lige netop spist for meget? Så ja, man kan godt spise for meget protein. En almindelig vægttræningsudøver behøver på ingen måde mere end 2 gram protein pr. kg legemsvægt om dagen.

Læs evt. denne artikel omkring et højt proteinindtag:

http://news.bodylab.dk/artikler/197-hojt-protein-indtag-hvor-sikket-er-det