alcdrink

Alkohol og træning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg træner nogenlunde seriøst, men jeg har hørt flere steder at hvis man tager til fest og drikker, så er det ligesom at gå 3 uger tilbage i sin træning? Passer dette?

Svar:

Det er noget vås. Ja, alkohol har teoretisk set en skadelig indvirkning på træningen, på flere forskellige områder. I praksis er problemet dog ikke så stort. Nu afhænger det selvfølgelig af hvor tit man drikker, og hvor meget man drikker. Men hvis man går i byen hver lørdag, og drikker en 8-10 genstande, og dagen efter husker at spise fornuftigt, så vil de negative konsekvenser være tæt på ikke eksisterende.

Man skal passe på med at blive alt for fanatisk i sin tilgang til træningen. Med mindre man er konkurrence bodybuilder eller lignende, så vil forskellige udskejelser hist og her, ikke have den store effekt på ens træning. Kroppen skal nok tilpasse sig alligevel.

Det er lige før jeg vil sige, at det har en større negativ effekt på ens træning, hvis man hele tiden bekymre sig om hvorvidt små ligegyldige detaljer har en negativ effekt på ens træning. Lev et normalt liv, hvor du ikke tilsidesætter en masse ting fordi du er bange for hvilken effekt det har på din træning, spis fornuftig og træn hårdt. Du skal nok blive stor og stærk alligevel.