souporange

Virker suppekure?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab.

Jeg kunne virkelig godt trænge til at smide nogle kg, og vil gerne gøre det hurtigt. Jeg har hørt fra folk jeg kender at en suppekur er god til at smide nogle kg hurtigt.. Men jeg vil gerne høre om de her kure egentlig virker?

Svar:

En suppekur er klart en metode til at smide nogle kg hurtigt. Det er den fordi man får et minimum at spise, og derfor bliver kroppen nødt til at nedbryde sine egne depoter som primært er fedtvæv og muskelvæv. En suppekur er dog en rigtig dårlig idé af flere årsager.

For det første er det ikke sundt at tabe rigtig mange kg rigtig hurtigt, medmindre man er sygeligt overvægtig med et BMI på over 35-40. Og selv her er det vigtigt at et stort og hurtigt vægttab sker i samarbejde med professionelle. Ved et stort og hurtigt vægttab vil der også forsvinde en masse muskelmasse. Og selvom man måske tænker at man er ligeglad hvad man taber, bare man taber noget, så bør man hurtigt slå den tanke ud af hovedet igen. At tabe muskelmasse kan aldrig undgås, men det handler om at minimere tabet af det så meget som muligt.

 Den største ulempe ved en suppekur er dog at det er en unormal måde at spise på. Når jeg siger ”unormal”, så gør jeg det fordi det at leve af grøntsagssuppe næppe er en måde nogle mennesker spiser på til daglig. Følger man en suppekur, der tilfører et minimum af kalorier til kroppen hver dag, så vil man unægteligt tage sig, men hvis man, når kuren er slut, vender tilbage til de gamle spisevaner, så vil man med al sandsynlighed tage alle de tabte kg på igen.

Folk der har prøvet diverse slankekure kan nok nikke genkendende til det scenarie. Og at svinge op og ned i vægt heller ikke sundt.

Selvom det kan virke fristende at hoppe på en suppekur der hurtigt vil medføre at man smider nogle kg, er en generel livsstilsomlægning og et langsomt, kontinuerligt vægttab stadig den bedste, sundeste og mest sikre vej til at holde vægten.