carrot-soup-su

Er suppekure farlige?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab.

Er der egentlig noget farligt ved at tage sådan en ”suppekur” ?

Svar:

Der er ikke nogen direkte akut fare ved at vælge en suppekur. Der kan dog relativt hurtigt opstå problemer af en karakter der betyder at man bør gå langt uden om suppekure.

En suppekur virker fordi den giver kroppen meget lidt kalorier, og derfor nedbryder kroppen sine fedt- og muskeldepoter. Udover at have et meget lavt indhold af kalorier, indeholder disse suppeopskrifter også en meget lille mængde protein. Begge faktorer vil medvirke at man taber en del muskelmasse under sin suppekur. At tabe meget muskelmasse af aldrig nogensinde anbefalelsesværdigt og bør undgås.

Problematikkerne ved for stort tab af muskelmasse er blandt andet forringet muskelstyrke, dårligere koordination og andre mindre heldige fysiologiske effekter.

Derudover er suppekure ikke kendt for at give resultater på længere sigt. De kan give et hurtigt vægttab her og nu, som også vil være grundet et stort tab af væske, men da der næppe er nogen der er interesserede i at leve af suppe resten af livet, vil det ikke være en god løsning i det lange løb.

Læs mere om en suppekur her