fast-weight-lose01

Kan man tabe sig uden en suppekur?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab.

Jeg vil gerne tabe mig nogle kg, og jeg har kigget en del på de såkaldte suppekure. Jeg synes dog det lyder ret kedeligt at skulle leve af hvidkålssuppe med tomater… Er det ikke muligt at tabe sig uden en sådan suppekur?

Svar:

Der er masser af muligheder for at tabe sig uden en suppekur. Faktisk er det en rigtig god beslutning du har foretaget ved at vælge at undgå en sådan slankekur.

Nu kan jeg ikke sige hvad der vil være vigtigt at fokusere på for dig, da jeg i sagens natur ikke kender dine spisevaner og din livsstil, men kan sagtens komme med nogle generelle retningslinjer.

For at første er det vigtigt at acceptere det faktum at hvis man ikke taber sig (eller fortsat tager på), så spiser man for meget. Det er ikke nødvendigvis fordi man spiser for meget slik, sodavand eller kage, men man spiser for meget generelt. Nogle drikker måske for meget juice, andre spiser for meget havregryn og andre er måske lidt for glade for avocado. Der er intet galt med avocado, havregryn og juice, men hvis man spiser for meget af det (ligesom med alt andet), så taber man sig altså ikke.

Har man svært ved at identificere hvor problemet i ens kost er, kan det være en god idé at opsøge en professionel kostvejleder for at få noget hjælp. Dog kan små fif ofte hjælpe en et skridt mere mod vægttabet. Sørg for at få godt med protein, da protein mætter godt og hindrer for stort tab af muskelmasse. Spis grove grøntsager og kornprodukter, da det mætter godt grundet den store mængde fibre. Derudover har fibre en række positive effekter på ens tarmfunktion, kan sænke kolesteroltallet og sænke risikoen for visse former for tarmcancer.

Tænk over dine portionsstørrelser. Det er ikke unormalt at folk spiser relativt sunde fødevarer, men blot i for store mængder. Skær 20 g af havregrynene til morgenmaden, nøjes med at tage 2 kartofler i stedet for 4 til frokostbuffeten. Tag 1 stykke kød i stedet for 2 til aften osv.

En masse små ændringer, der gøres hver dag, kan medføre store ændringer i vægten.

Så ja, der er masser af bedre muligheder for at tabe sig end en suppekur