manbob

Er det tævepatter?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Hvad gør jeg galt, eller har jeg bare ingen tålmodighed?

Jeg er en fyr der er kommet lidt sent i gang med at træne(43 år). Nå, men helt for sent er det vel aldrig.

Jeg vejer 89-90 kg og er 186 cm høj (alm. bygget ). Træner styrketræning 2-4 gange ugentligt og løber 10 km 1-3 gange om ugen. Jeg kan bestemt godt se en forandring på min krop efter jeg begyndte min træning seriøst i februar-marts mdr.  

Men selv om jeg træner og træner og min brystkasse også bliver større, så synes jeg stadig jeg har det nogen vil kalde “tævepatter”, og det synes jeg ikke er særlig fedt. Er det bare fordi jeg mangler tålmodighed, eller gør jeg noget galt i mine øvelser?

Svar: 

Det er højest sandsynligt ikke tævepatter i klassisk forstand. Tævepatter, eller gynækomasti, er en tilstand, hvor kirtelvævet bag brystvorten vokser sig større, så man derved får små bryster. Det ses ofte i teenageårene, men forsvinder for de fleste efter puberteten. Det ses også hos mandlige bodybuildere som tager anabolske steroider. Det du snakker om er højest sandsynligt en forøget fedt akkumulering omkring den nederste del af brystmusklen. Det vil forsvinde hvis du forsøger at sænke din fedtprocent. Så løsningen på dit problem er en kombination af større brystmuskler og lavere fedtprocent.