saunatv

Sauna og fedtforbrænding?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har længe gået og undret mig over, om der er en direkte sammenhæng mellem fedtforbrænding/kalorieforbrænding og sauna? 

Da jeg er en hyppig bruger af sauna, specielt til efter et endt træningspas, vil det være meget rart at vide om man taber yderligere kalorier igennem sin sved, eller om det kun er væsken, der forlader kroppen. Efter hvad jeg har kunnet finde på nettet, er eksperter og brugere meget uenige i hvad der er rigtigt og forkert omkring saunas forbrænding. 

Så derfor vil jeg høre om det er noget om snakken, eller om det virkelig bare er som tidligere nævnte væske der forlader kroppen? 

Svar: 

Nej, det er kun væske man mister i en sauna. Det har ingen effekt på kalorieforbrændingen. Snarere tværtimod. Hvis man sammenligner energiforbruget i varmt og koldt klima, så forbruger man flere kalorier i et koldt klima end i et varmt klima, da det koster energi for kroppen at holde varmen. 

Og som en lille oplysning til dem som anvender sauna efter træning. Det er ekstremt vigtigt at drikke store mængder væske, hvis man kobler træning sammen med en tur i saunaen. Risikoen for dehydrering stiger kraftigt, hvis man går i sauna lige efter træning, uden at drikke væske. Og en dehydreret tilstand er bestemt ikke befordrende for optimal restitution.