smgreen

Valleprotein eller kasein lige efter træning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad der er bedst lige efter træning, hvis man skal tage proteinpulver. Er det valleprotein eller kasein?

Svar: 

Som udgangspunkt ville det åbenlyse svar på valleprotein, da det er lettere fordøjeligt end kasein, og optages hurtigere. Der er dog meget der tyder på, at det i praksis ikke betyder det store. Der er flere undersøgelser som viser, at valleprotein og kasein protein stimulerer den samme mængde muskelprotein syntese over en periode på 1-6 timer.

Valleprotein gør det dog en smule hurtigere end kasein, men jeg tvivler på at det gør den store forskel i forhold til den muskelmasse som opbygges. Man skal huske på at hypertrofiprocesserne løber langt ud over de 6 timer. Hvis man vil optimere alt, så er valleprotein det foretrukne valg. Hvis man ligger inde med noget kasein protein, og vil anvende det i en postworkout shake, så behøver man med stor sandsynlighed ikke ligge søvnløs og bekymre sig om hvorvidt man misser ud på noget muskelmasse. Det vil temmelig sikkert ikke være tilfældet.