sixkcap

Sixpack og weightgainer?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en ung knægt, som har trænet i efterhånden 5 måneder nu. Jeg går meget op i min mave, da jeg gerne vil bevare min sixpack, og evt. få den til at blive større. 

Jeg er 191 cm høj, vejer 73 kg, og har et meget højt stofstifte, så jeg har problemer med at få nok kalorier. Jeg tager jeres proteinpulver, men det er ikke nok. Derfor vil jeg købe jeres weightgainer, og indtage dette 3 gange om dagen, så jeg kan blive større.

Men som jeg har forstået, så sætter det sig, og vil det betyde at mine abs vil forsvinde? Eller kan man blive ved med at holde sine abs ved lige med 2 gange mavetræning i løbet af en uge?

Svar: 

Det er et klassisk problem. Der er rigtigt mange som er meget bange for at miste definition og se deres sixpack forsvinde. Det resulterer meget ofte i, at disse personer ikke bliver meget større. Det er meget svært at stå skarpt, og stadigvæk øge massen. Man er simpelthen nødt til at acceptere, at man mister en smule definition, hvis man vil øge muskelmassen med mere end bare en promille. Det skal dog siges, at det på ingen måde betyder at man absolut skal blive småfed for at blive massiv. Man kan sagtens bevare en fedtprocent, hvor man stadigvæk kan se aftegningerne af mavemusklerne. Man skal bare forvente at de kan blive ved med at stå så skarpt at man kan se alle detaljer og vener. 

Mht. weightgainer så ”sætter” det sig ikke nødvendigvis. Weightgainer er et supplement til kosten, og hvor meget man tager på afhænger jo af hvor det tager en hen mht. kalorieoverskud. Hvis man supplere sin kost med weightgainer 3 gange om dagen, men stadigvæk er i kalorieunderskud, så sker der absolut intet. Det er ikke pulverets skyld. Det er fordi man ikke har styr på ens diæt, og det daglige kalorieindtag. Omvendt, så vil man blive fed, hvis man supplere med weightgain pulver, og det skubber ens kalorieoverskud op på et overskud på 1000 kalorier omdagen. Så det handler om at få styr på ens kost, og så supplere med den rette mængde weightgain pulver.