89904

Overdrevet forbrug af mælk?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

I øjeblikket er jeg i gang med at bulke, så jeg kan få mere masse på kroppen. Da jeg har en god appetit, men er dårlig til at spise små måltider, spiser jeg 3 store måltider om dagen og drikker omkring 2-3 liter mælk om dagen grundet det høje indhold af protein og gode kcal, som er med til at hjælpe til at ligge i overskud i forhold til mit ligevægtsindtag. Mit spørgsmål lyder hermed på, om der er sundhedsmæssige konsekvenser af det store forbrug af mælk? 

Svar:

Det er et spørgsmål uden noget simpelt svar. Der er meget der tyder på, at store mængder mælk øger risikoen for prostatakræft. Derudover stiger risikoen for at udvikle fødevarer intolerance overfor en given fødevarekilde, hvis man indtager den i store mængder. Men det er alt sammen risikofaktorer. Faktum er stadigvæk, at mælk er en suværen kilde til protein, vitaminer og mineraler.

Mange bodybuildere og styrkeatleter op igennem historien har indtaget store mængder mælk i et forsøg på at blive store og stærke. Og sammenligner man med nogle af de største mælke konsumenter, så er 2-3 liter ingenting. Paul Anderson, den legendariske løfter og stærkmand, siges at have indtaget op imod 10 liter mælk om dagen. Mange af nutidens stærkmænd drikker ofte 4-5 liter mælk om dagen.

Hvis du ikke mærker nogle problemer ved at indtage 2-3 liter mælk om dagen, eksempelvis i form af uren hud, fordøjelsesproblemer, ubehag af en eller anden art, så ser jeg ikke noget problem i at indtage 2-3 liter mælk om dagen. I sidste ende er det en personlig vurdering. Det er altid bedre, at spise varieret, og ikke ensidigt dække sit behov med ganske få fødevarekilder. Men jeg ved også hvor svært det er at få nok protein, og ikke mindst billigt protein. Og her er mælk jo en gudedrik.

Læs også artiklen ’Er mælk sundt’ her.