89907

Ingen ømhed i biceps og triceps?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hvordan kan det være at jeg næsten aldrig er øm i mine triceps eller biceps efter en træning, når jeg næsten altid er øm i de andre muskler? Jeg ved godt at en muskel ikke behøver at være øm for at være trænet godt igennem, men jeg synes det er en smule påfaldende at NÆSTEN hver eneste gang efter en træning er jeg overhovedet ikke øm i mine triceps eller biceps, men alligevel kan jeg sagtens mærke ømheden i de andre muskler. Hvordan kan det være?

Svar:

Der er stor forskel på hvor øm man bliver i de forskellige muskelgrupper, og om man overhovedet bliver øm. Dermed ikke sagt, at de muskelgrupper man aldrig bliver øm i, aldrig kan blive ømme. Der skal bare mere til. Personligt bliver jeg praktisk talt aldrig øm i skulder, mens de resterende muskelgrupper godt kan blive ømme, når man konditionering er dårlig.

Det handler nemlig i høj grad også om konditionering. Jo bedre form man er i, rent vægttræningsmæssigt, jo sværere er det at blive øm. Men det er ikke noget problem overhovedet. Som de selv nævner, så er det på ingen måde et krav, at man skal være øm for at vokse. Snarere tværtimod. Hvis man altid bliver øm efter hvert evigt eneste træningspas, så kunne det godt indikere at træningen er for krævende. Og det kan sagtens have en negativ indflydelse på ens fremgang.

Læs evt. vores artikel om DOMS her.