annld

Postulater fra personlig træner

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Var nede og træne i går, jeg har trænet i 9 måneder nu, har styr på kosten og vil også sige at jeg har styr på min træning, men så kommer denne her personlige træner hen til mig, og siger at jeg gør alt forkert. Han kommer så med nogle påstande, som simpelthen fik mig til at ignorere ham.

Han sagde:

Når man stopper med at træne bliver musklerne lavet om til fedt, hvis man “pumper”
Inden man går i gang med at træne skal man have løbet så trøjen er dryppende våd.

Dem som pumper med tunge kilo får runde muskler, hvis man laver mange gentagelser med færre kilo får man slanke muskler, og en atletisk krop.

Og han skulle så forestille at være personlig træner. Kunne godt tænke mig at i be- eller afkræftede påstandene, så jeg eventuelt kunne vise ham det, og oplyse ham.

Svar: 

Jeg fristes næsten til at tro at han har lavet sjov med dig. Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forestille mig en så inkompetent personlig træner. Hvis han virkelig mener det alvorligt, så håber jeg på ingen måde, at der er nogen som betaler ham for hans ydelser. 

Muskler bliver IKKE lavet om til fedt, når man stopper med at træne. Fedt kan ikke blive til muskler, og muskler kan ikke blive til fedt. Det er fysisk umuligt. Muskler er opbygget af aminosyrer, og fedt af lipider. Hvis man bliver fed, når man stopper med at træne, så er det fordi man ikke kompenserer for den manglende træning ved at sænke mad indtaget. Man har logisk nok ikke brug for samme mængde mad, hvis man ikke træner, og samtidig har en mindre mængde muskelmasse. 

Hvis man inden vægttræningen har dyrket så meget løbetræning at ens trøje er drivende våd, så er der for de fleste, ikke meget energi tilbage til seriøs vægttræning. Opvarmning skal ikke være andet end det. Opvarmning. Det skal ikke være et intenst kardio pas med henblik på aerobe tilpasninger. Så dette postulat er også det rene nonsens.

Og det sidste postulat er en gammel myte, som folk tilsyneladende troede på engang. Muskler opbygges ikke forskelligt alt efter hvordan man træner. Muskler kan kun en ting rent tilpasningsmæssigt, og det er at blive større eller blive mindre. Hvordan de kommer til at se ud i takt med at de bliver større afhænger af ens genetik. Ikke måden man træner på.