hjerteanfald

Hjerteanfald af slankepiller?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Vi kender alle Zyzz der døde af et hjerte anfald i en sauna. Forskere har senere forklaret, at den “fat-burner” (slankepille) han anvendte lagde en stort stress på hjertet.
Jeg har tidligere hørt om at fedtforbrændende slankepiller er skyld i hjerte anfald. Er der hold i det? Eller er der blot nogle af produkterne man skal holde sig fra?

Svar: 

Nu findes der mange forskellige fedtforbrændende slankepiller på markedet, så det vil ikke være fair at skære alle over en kam. Men når det drejer sig om fedtforbrændende produkter som indeholder et CNS stimulerende stof, som eksempelvis efedrin eller lignende stoffer, så er der altid en risiko for bivirkninger fra hjerte og kredsløb.

Det er meget normalt, at man ser puls og blodtryksstigninger, når man tager slankepiller som indeholder eksempelvis efedrin. Den slags kan have fatale konsekvenser, hvis man har eksisterende helbredsproblemer eller medfødte hjerteproblemer. Og risikoen stiger selvfølgelig markant, hvis man ikke holder sig indenfor den anbefalede dosis. Så ja, der er hold i det, men det er heldigvis kun et fåtal som oplever så alvorlige bivirkninger, at det får dødelig udgang.