01_gold-coins

Prisen på whey proteinpulver

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men er der nogen sammenhæng mellem prisen og kvaliteten på whey proteinpulver? Jeg tænker på om man kan konkludere, at de dyreste mærker proteinpulver også er dem som er af højest kvalitet, og de billigste er dem som er af ringeste kvalitet. Eller hvordan hænger det sammen?

Svar: 

Det kan man ikke umiddelbart konkludere. Prisen på et givent proteinpulver afhænger jo af mange forskellige ting. En producent af proteinpulver som bruger mange penge på emballage, reklame, osv. skal jo have dækket deres udgifter, og deres mærke proteinpulver vil derfor være tilsvarende dyrere. Derudover vil de mest kendte mærker indenfor proteinpulver typisk være dyrere end mindre kendte mærker. Det er ikke nødvendigvis pga. højere kvalitet. Tværtimod. Når man ser på analyser af indholdet af en lang række protein mærker, så er der adskillige eksempler på store firmaer som ikke holder hvad de lover rent indholdsmæssigt. 

Så selvom et proteinpulver sælges af et velkendt firma, og har en relativt høj pris, så er det på ingen måde en garanti for høj kvalitet. Og det omvendte gør sig selvfølgelig også gældende. Bare fordi et proteinpulver er billigt, så behøver det ikke nødvendigvis være dårligt. Så prisen er et ufatteligt ringe parameter at bedømme kvalitet på. I hvert fald når det gælder proteinpulver. 

Læs mere om proteinpulver på www.bodylab.dk