206

Kasein proteinpulver

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Nu ligger landet sådan, at jeg har købt noget kasein proteinpulver. Min træningsmakker fortæller mig så, at kasein proteinpulver egner sig bedst til indtagelse inden sengetid, og at whey proteinpulver er bedre lige efter træning. Betyder det, at jeg er tvunget til at købe noget whey proteinpulver, eller kan jeg godt anvende kasein efter træning også?

Og så har jeg lige et andet spørgsmål. Kan man eventuelt dele sin proteinpulver shake op, så man drikker halvdelen inden træning, og den anden halvdel efter træning? Er der fordele i det?

Svar:

Det er rigtigt, at whey proteinpulver egner sig bedre som post-workout shake, da det har en hurtigere optagelsesrate. Men det betyder bestemt ikke at kasein proteinpulver er dårligt som post-workout shake. Der findes mange undersøgelser, hvor man sammenligner kasein proteinpulver og whey proteinpulver i forhold til effektivitet, og her gør kasein proteinpulver det ligeså godt. Så du kan sagtens bruge dit kasein proteinpulver som post-workout shake.

Du kan sagtens dele din proteinshake op i 2 dele, og drikke den ene del inden træning, og den anden efter træning. Der er faktisk undersøgelser som viser, at man opnår noget nær det samme ved at drikke sin proteinshake inden træning, sammenlignet med efter træning. Så man må sige du er dækket godt ind, hvis du deler den op, og drikker den ene halvdel inden træning, og den anden halvdel efter.