image_50

Hvilke kosttilskud til styrketræning

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg vil gerne investere i lidt kosttilskud, men jeg er meget i tvivl om hvilke kosttilskud jeg bør anskaffe mig. Der findes jo et hav af forskellige kosttilskud, og jeg kunne derfor godt tænke mig at vide hvad der anses som værende basale kosttilskud, og hvad der eventuelt er overflødigt? Jeg havde tænkt mig at investere i noget proteinpulver, men kan jeg nøjes med det?

Svar: 

Jeg kan godt forstå du synes det er svært. Der findes jo efterhånden et hav af forskellige kosttilskud, og de lover alle sammen super resultater. Hvis man skal skære helt ind til benet, så er minimumskravet et godt kvalitets proteinpulver, som eksempelvis whey proteinpulver. Så når du spørger om du kan nøjes med proteinpulver, så er svaret reelt ja. Du kan godt nøjes med proteinpulver. Herefter vil det være fornuftigt at supplere med en vitamin/mineral pille og eventuelt nogle fedtsyrer kapsler.

Hvis du vil tage skridtet videre, så ville kreatin og/eller beta-alanin være gode bud. De har begge to en præstationsfremmende effekt, som er ret veldokumenteret. Du kan også supplere med ekstra aminosyrer i form af BCAA. Alle de eksotiske kosttilskud, kan du i princippet gå langt uden om. De har en tvivlsom effekt, og har større effekt på din pengepung, end din træning. Men hvis du vil holde det helt grundlæggende, så kan du godt nøjes med et godt kvalitets proteinpulver. Whey proteinpulver er det som de fleste anvender, men kasein proteinpulver kan også gøre det. 

Læs mere om aminosyrer og kosttilskud på www.bodylab.dk