sojaprotein1kg

Soja proteinpulver

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Jeg står i den situation, at jeg ikke kan tåle mælkeproteiner. Jeg overvejer derfor at anskaffe mig noget soja proteinpulver. Men jeg har bare hørt så meget dårligt om soja proteinpulver, så jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre. Er soja proteinpulver et fint alternativ til whey og kasein proteinpulver? 

Svar: 

Soja proteinpulver har fået et dårligt, men også ufortjent ry. Det skyldes til dels myter, men også det faktum, at soja proteinpulver tidligere havde en meget ringe ernæringsmæssig værdi. Det skyldes ikke mindst de metoder man brugte til fremstilling af soja proteinpulver.

I dag anvender man metoder som koldtvands-ekstrahering og filtrering, som gør det muligt at fremstille et soja proteinpulver af langt højere kvalitet. Det betyder, at soja proteinpulveret får en PDCAAS-score, som ligger meget tæt på whey proteinpulver. Soja proteinpulver er derfor et glimrende alternativ til whey og kasein proteinpulver, for dem som ikke kan tåle mælkeprotein og/eller laktose. Et andet fint alternativ kunne være ris proteinpulver.

Klik her for mere viden om protein pulver