best-protein-powder

Proteinpulver til kvinder

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en kvinde på 32 år, som lige er begyndt at træne i fitnesscenter. Jeg dyrker både styrketræning, og træner på forskellige hold. Jeg vil gerne supplere min kost med noget proteinpulver, men er lidt i tvivl om hvad jeg skal købe? Kan kvinder bruge det samme proteinpulver som mænd bruger, eller laves der specielt proteinpulver til kvinder? Og hvor meget proteinpulver skal jeg tage dagligt?

Svar: 

Protein er protein. Hvis der skulle være forskel på det proteinpulver (klik her for mere info) som kvinder skulle indtage, så skulle der samtidig være bøffer til kvinder og æg til kvinder og tun til kvinder. Sådan hænger det jo heldigvis ikke sammen. Så du kan roligt anvende det samme proteinpulver, som alle andre anvender.

Eneste forskel er, at du måske skal indtage lidt mindre doser end en stor muskuløs mand. Ens daglige proteinindtag er jo fastsat ud fra ens kropsvægt. Så en kvinde på 70 kg, skal selvfølgelig ikke have samme protein mængde som en stor muskuløs mand på 110 kg. Hvor meget proteinpulver du så skal supplere med dagligt, afhænger af din diæt.

En kvinde på 70 kg, som træner flere gange om ugen skal have i omegnen af 140 gram protein dagligt. Det hele skal selvfølgelig ikke komme fra proteinpulver. Så hvis din diæt giver dig 100 gram protein, så kan du hente de sidste 40 gram fra proteinpulver. Det kunne eksempelvis være 2 shakes af 20 gram protein dagligt.