shutterstock_107936117

Proteinpulver til vægttab

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har hørt, at det er en god ide, at supplere sin kost med proteinpulver, når man gerne vil tabe sig. Men er det noget specielt proteinpulver man skal anvende, eller er det lige meget hvad man køber? Og hvor meget proteinpulver skal jeg tage dagligt?

Svar: 

Grunden til at det er en god ide at supplere sin diæt med proteinpulver skyldes, at protein spiller en række vigtige roller i forhold til vægttab. Ens muskelmasse spiller en vigtig rolle for ens forbrænding. Hvis man mister muskelmasse, så falder forbrændingen. Så det er af ekstremt stor vigtighed, at man undgår at miste for meget muskelmasse under en slankekur.

Her kan protein hjælpe, da det har en muskelbevarende effekt under kalorieunderskud. Samtidig er den fødevare inducerede termogenese større ved protein, end ved kulhydrater og fedt. Det koster simpelthen mere at fordøje protein. Så derfor er det vigtigt, at man spiser en masse protein når man gerne vil tabe sig. Og her kan det være en glimrende ide at supplere med proteinpulver, hvis man har problemer med at spise nok. Hvilket proteinpulver du køber betyder ikke det store. Det kunne være whey proteinpulver eller kasein proteinpulver. Hvis du ikke kan tåle mælkeprotein og/eller laktose, eller hvis du er vegetar, så kunne soja proteinpulver eller ris proteinpulver være et alternativ.

Hvor meget protein pulver du skal indtage dagligt står ikke skrevet i sten. Det afhænger af dit behov. Størstedelen af dit protein indtag skulle helst komme fra din kost. Du kan så supplere med proteinpulver, hvis du har svært ved at spise nok protein, eller hvis du vil have noget letfordøjeligt protein efter træning. Specielt efter træning tjener proteinpulver et rigtigt godt formål, da det optages hurtigere og lettere end de fleste almindelige proteinkilder.