fatlarge

Kreatin kur

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Nu kender jeg flere som har haft god gavn af en kreatin kur. Jeg kunne derfor godt selv tænke mig at prøve en kreatin kur. Men hvor lang tid skal en sådan kreatin kur vare? Jeg synes jeg har hørt noget om, at kroppens egen produktion af kreatin bliver ødelagt, hvis man tager det for lang tid. Er det rigtigt? 

Svar:

Der er noget der tyder på, at længerevarende indtagelse af kreatin kan føre til en nedregulering i antallet af kreatin transportører. Man har i visse kreatin undersøgelser registreret, at når man tager kreatin igennem længere tid, så ser man at muskelcellernes kreatin koncentration først stiger markant for derefter gradvist at falde tilbage mod sit oprindelige niveau.

Så meget tyder på, at der sker en nedregulering af kreatin transportørernes antal og/eller at kreatin transportørernes kapacitet bliver mindre. Man anbefaler derfor, at man tager sit kreatin i cyklusser. Det kunne være kreatin i 3-4 måneder, hvorefter man holder en pause fra kreatin i 4-8 uger. Herefter kan man påbegynde en ny kur med kreatin.