38del02

Essentielle kosttilskud?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Jeg er en dreng på 20 år, der nu har trænet i 1 måned og kan allerede se og mærke forbedringer. Jeg synes det er meget uoverskueligt med alle de kosttilskuds produkter på markedet. Jeg har valgt først og fremmest at fokusere på min kost og tilføjer efterfølgende kreatin og protein pulver. Mit spørgsmål er: hvad vil I mene er de mest essentielle kosttilskuds produkter? 

Svar:

Du er inde på det rigtige. Proteinpulver og kreatin er gode solide basis kosttilskud. Jeg synes det er godt du er kritisk overfor de mange eksotiske produkter som markedet oversvømmes af. Mange af dem indeholder et hav af ingredienser, som enten ikke har nogen effekt, eller som doseres i alt for små mængder til at have en virkning. Det er reelt penge ud af vinduet.

De fleste bør holde sig til proteinpulver, weightgain pulver, kreatin, beta-alanin, fedtsyrer, vitaminer/mineraler og eventuelt ekstra aminosyrer. Det er kosttilskud som tjener et formål, og som har en dokumenteret effekt. Man behøver ikke nødvendigvis anskaffe sig alle disse kosttilskud. Hvad man køber afhænger af ens økonomi og behov. Har man ikke problemer med at indtage nok kalorier, så har man ikke behov for weightgain pulver, og kan uden problemer nøjes med proteinpulver.

Man behøver heller ikke nødvendigvis indtage både kreatin og beta-alanin. Man kan eventuelt skifte imellem dem. Jeg nævner dem kun, fordi det er kosttilskud som trods alt har en dokumenteret effekt, modsat mange af de eksotiske produkter, som har tvivlsom effekt.