38del05

Evidens for proteinpulver?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Jeg er interesseret i hvorvidt der egentlig er evidens for at proteinpulver virker – og om det ikke bare blot er et kosttilskud, man tager fordi det er lettere at få ned flydende end i form af fast føde?

Svar:

Der er rigtig god evidens for at proteinpulver virker. Der findes mange undersøgelser indenfor dette område, som dokumenterer netop dette. Men som du selv er inde på, så er der som sådan ikke noget magisk i proteinpulver. Proteinpulver er reelt bare koncentreret mad af en høj ernæringsmæssig kvalitet.

Fordelene ved at supplere med proteinpulver er mange. For det første er pulver, som whey proteinpulver, ekstremt letfordøjeligt, og optages hurtigt. Det er en fordel omkring træning, hvor man lige netop har brug for protein som fordøjes og optages hurtigt. Derudover er det som du nævner lettere at drikke en proteinshake, end at kværne sig igennem en dåse tun. Så der er også en bekvemmelighedsfaktor ved proteinpulver. Men proteinpulver er som nævnt ikke et magisk produkt, med en effekt som man ikke kunne opnå med almindeligt proteinholdig mad. Det er en hjælpende hånd, som gør det lettere at få dækket sit behov for protein.