38del06

Proteinpulver både før og efter træning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har snakket lidt med mine venner omkring, hvor meget bedre det er, at tage proteinpulver både før og efter træning – og om det overhovedet er en god idé?

Afhænger det af hvor meget protein man har fået i løbet af dagen? Altså er det en bedre idé, at tage før træningen på en kostmæssigt proteinfattig dag.

Svar:

Der findes undersøgelser, hvor man har anvendt proteinpulver inden træning, og der findes undersøgelser, hvor man har anvendt proteinpulver efter træning. Og den positive effekt er praktisk talt identisk. Så det betyder ikke det store, og om man tager sin proteinshake lige inden træning, eller om man tager den lige efter.

De fleste foretrækker dog efter træning, da det kan være ubehageligt at træne med en stor proteinshake i maven. Nu snakker i godt nok om både at tage en proteinshake inden træning og en efter træning. Det er der i princippet ikke noget galt i. Man kan sagtens dele sin proteinshake op i 2, og så drikke den ene halvdel inden træning, og den anden halvdel efter træning. Uanset hvordan man gør det, så vil det dog næppe gøre en forskel.