38del07

Stærkere i kalorieunderskud?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab, 

Efter at have læst jeres Træningstip #6 med at man faktisk ikke behøver at øge sin masse for at blive stærkere. Mit spørgsmål lyder så om det er muligt at blive stærkere samtidig med du ligger i kalorieunderskud? Der er ikke tale om at bygge muskelmasse på samtidig mens du i kalorieunderskud men om du rent faktisk kan blive stærkere når du ligger i kalorieunderskud eller hænger dette ikke sammen?

Svar: 

Man kan godt blive stærkere, selvom man er i kalorieunderskud. Når man kan blive stærkere, uden at blive større, så skyldes det, at en stor del af den styrke man opbygger vha. styrketræning, fremkommer pga. det man kalder neurale tilpasninger. Det er tilpasninger i nervesystemet. Din krop bliver simpelthen bedre til at aktivere den muskelmasse du har.

Neurale tilpasninger er ikke energikrævende på samme måde, som muskelopbygning er det. Når man stimulerer muskeltilvækst, så opbygges der nyt væv, og det kræver energi og byggeklodser (protein). Neurale tilpasninger er optimeringer i centralnervesystemet og det perifere nervesystem, og disse tilpasninger kan uden problemer opstå i kalorieunderskud. Det er derfor man ser små styrkeløftere på 70 kg, som kan bænke mere end en stor bodybuilder på 130 kg. De ser umiddelbart ret utrænet ud, men deres nervesystem er top tunet til at udvikle kraft.