eix04

Knæk i skulderen under skulderpres

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har længe gået og tænkt over det, men har aldrig rigtig fået et ordentligt svar på det. Når jeg træner mine skuldre om det så er military presses eller i en maskine så kommer der altid ved den negative fase en knæk lyd i skulderen, der gør ikke decideret ondt men det kan være træls at høre på og det er selvfølgelig også rarest at have en krop uden skavanker.

Svar:

Nu skriver du ikke hvor lang tid du har trænet, men det er ikke ualmindeligt, at man hos utrænede unge mennesker oplever en del skulder instabilitet, samt styrkeubalancer. Det kan godt give anledning til knækkelyde i skulderleddet under fysisk aktivitet. Hvis din skuldertræning, samt styrketræning generelt, er sat fornuftigt sammen, så burde problemet langsomt forsvinde i takt med at skulder stabiliteten bliver bedre, og eventuelle styrkeubalancer i skulderleddet elimineres.

Du kan afhjælpe problemet hurtigere, hvis du sørger for at træne din rotator manchet, samt bagskulder og musklerne omkring skulderbladene. Det skal dog siges, at hvis det giver anledning til smerte, eller hvis det ikke bliver bedre, men tværtimod forværres, så bør du søge læge eller fysioterapeut, med henblik på en diagnose. Man kan selvfølgelig aldrig udelukke, at der ligger noget patologisk til grund. I langt de fleste tilfælde skyldes det dog som nævnt en eller anden form for instabilitet eller ubalance i skulderleddet. Og det bliver ofte bedre i takt med at musklerne omkring skulderleddet og skulderbladene, bliver stærkere og mere udviklet.