nuts

Hvor mange nødder må man spise dagligt?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af Jens Lund

Hej Bodylab. Jeg spiser en del nødder, når jeg bulker, men er i tvivl om, hvor meget man må indtage dagligt? Det siges jo, at alt er skadeligt i for store mængder.

Svar:

Nødder er super sunde, og faktisk anbefaler man hjertepatienter, at spise en håndfuld nødder dagligt (ca. 40 gram). Det skal selvfølgelig være nødder uden salt og sukker, ellers forsvinder sundhedsværdien hurtigt. Nødder har et højt energiindhold, og er derfor velegnede under et bulk, hvis man har svært ved at få nok kalorier indenbords. Under et cut skal man derfor også være mere påpasselig.

Så længe dit indtag af nødder ikke gør dig decideret fed, har jeg svært ved at se nogle problemer. Det kan dog være problematisk, hvis nødderne fylder så meget i din kost, at det går ud over indtaget af  andre sunde sager som grønsager, fuldkorn osv. Du skal også være opmærksom på, at Fødevarestyrelsen fraråder et højt indtag af solsikkekerner og hørfrø bl.a. pga. deres høje indhold af tungmetallet cadmium. Og hvis du rister dine nødder, skal du selvfølgelig ikke brænde dem helt af.

Når man indtager mange nødder, vil jeg sørge for, at de er danske. Vi har en rigtig god fødevarekontrol her i landet, og ved at vælge danske nødder minimerer man risikoen for at få købt nogle dårlige fra udlandet. At købe danske fødevarer er også sundere for klimaet.