vitamin-pills

Er vitaminpiller nødvendige?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af Jens Lund

Hej Bodylab. I min familie har vi diskuteret, om det overhovedet er nødvendigt, at indtage vitaminerpiller? Det mener jeg ikke det er, men hvis man alligevel gør det, er man jo på den sikre side. Hvad med bodybuildere? Er deres behov for vitaminer og mineraler større end normalt?

Svar:

Du har ret. Sålænge man spiser sundt og varieret, så er vitaminpiller ikke nødvendige. Undersøgelser af danskernes kostvaner viser, at vi får tilstrækkeligt med de fleste mikronæringsstoffer. Vi halter dog efter, når det kommer til D-vitamin og jern (gælder for kvinder i den fødedygtige alder). D-vitamin fås fra fede fisk som f.eks. laks, sild og makrel. Gode kilder til Jern er fx kød, linser, nødder, kerner og frø samt havregryn.

Der er en række fødevarer som alle har et højt indhold af mange forskellige mikronæringsstoffer. Ved at sørge for at inddrage disse i sin daglige kost er man sikker på, at få dækket behovet af vitaminer og mineraler. Det er fødevarer som fx havregryn, æg, grønkål og broccoli, fisk og rogn samt spinat. (Læs evt. artiklen ”Helt almindelige superfoods”: http://news.bodylab.dk/artikler/1979-superfoods-helt-almindelige-superfoods)

Mht. Behovet for mikronæringsstoffer, når man træner, vil jeg anbefale, at du læser nedenstående artikler om vitaminer og mineraler:

Mineraltilskud – er de nødvendige?

http://news.bodylab.dk/artikler/1946-mineraltilskud-er-de-nodvendige

Vitamintilskud – er de nødvendige?

http://news.bodylab.dk/artikler/1924-vitamintilskud-er-de-nodvendige

Zinks betydning for sundhed og træning

http://news.bodylab.dk/artikler/3196-zinks-betydning-for-sundhed-og-traening