fruits-vs.-fruit-juice

Juice i stedet for frugt

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af Jens Lund

Hej Bodylab. Er det okay, at drikke et par glas juice om dagen i stedet for at spise frugt? Jeg bryder mig nemlig ikke om at spise frugt, men vil stadig gerne have mine vitaminer.

Svar:

Nej, det er desværre ikke den sundeste måde at få tilført vitaminerne på. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man dagligt får minimum 600 gram frugt og grønt. Det er okay, at skifte et stykke frugt ud med ét glas frugtjuice, men husk at tjekke indeholdet af sukker. Juicen bør ikke være tilsat ekstra sukker udover det naturlige frugtsukker.

De hele frugter er altid at foretrække, idet deres indhold af kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter er højere end i juice. Hvis man godt kan lide at lave sin egen juice vha. saftpressere, skal man også være opmærksom på, at fibrenene sorteres fra.

Nu skriver du, at du ikke bryder dig om, at spise frugt. Husk på at frugter ikke behøves at blive spist hele som de er. Du kan fx skære dem fint ud i tern og smide på dem dine havregryn, din tykmælk eller hvad du nu ellers spiser om morgenen. Frugter og bær er også geniale i salater.

En sundere måde at ”drikke” frugter på, er ved at lave sine egne smoothies. Smid de hele frugter og bær ned i en blender og tilsæt fx yogurt eller mælk. På denne måde sorteres de sunde kostfibre ikke fra, og du får stadig alle de gavnlige stoffer, som frugterne indeholder. På nettet kan du finde et hav af lækre opskrifter på smoothies.