spinning

Spinning efter styrketræning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 17 år (snart 18). Jeg har trænet i snart 2,5 år. Jeg går meget op i min træning, hvor jeg styrketræner  4-5 gange om ugen og derudover spinner 3 gange ugentligt. Mit spørgsmål lyder: Er det ok at styrketræne lige op til 1-1,5 times spinning, hvor jeg så tager min shake efter spinning. Det vil altså sige ca. 1-1,5 time efter min egentlige styrketræning. Er det en god kombi, eller skal jeg bare holde mig til reglen, der siger, at jeg senest skal tage min shake en halv time efter træning og er cardio og- styrketræning overhovedet godt at gøre lige efter hinanden?

Svar:

Cardio træning har det med at påvirke udbyttet af styrketræning negativt, så det ville sandsynligvis være bedst hvis du kunne adskille det i tid i videst muligt omfang. Det er sandsynligvis at foretrække at have så meget ”guf” (kulhydrat og aminosyrer) i blodet i tiden op til og efter din træning som mulig.

Når man tager halvanden times spinding lige efter styrketræning gør man stort set det modsatte, idet man tømmer blodet for ”guf”. De studier hvor man har undersøgt om det er bedst at lave cardiotræning eller styrketræning først, har man faktisk fundet at cardiotræning først på virker udbyttet af styrketræning mindst.

Take home message er dog at en intens cardioform som spinning ville være bedst at gøre på et helt andet tidspunkt, enten så du f.eks. laver styrketræning om morgenen og cardio om aftenen eller så du laver dem på helt forskellige dage.