lose_weight_muscles_guessing_17sdlji-17sdlku

Muskelmasse og fedtreducering?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har læst alle jeres artikler om vægttab og reduceret muskelmassen som resultat heraf. Umiddelbart kan jeg læse, at hvis man får nok protein så vil muskelmassen være relativt den samme som efter fedtreduceringen? Jeg står overfor en tur til på ferie hvor jeg naturligvis gerne vil se flot og stor ud. Mit problem er at jeg ikke er helt stor nok til at påbegynde en cuttingperiode, efter min egen mening. Er der en måde hvorpå man kan få en smule muskelmasse, eller bibeholde den, samtidig med en slags cutting eller tab af fedt omkring maven specielt?

Svar:

Et højt protein indtag i sig selv er ikke garant for at man ikke taber muskel under vægttab. Man skal også sørge for at vægttabet foregår i et passende tempo og at man laver en passende træning.

Om man kan smide fedt og bygge muskler afhænger først og fremmest af din nuværende træningstilstand og sekundært af hvor meget tid du har til rådighed. Når utrænede begynder at lave styrketræning, sker det for stort set alle at de har en epriode hvor de både bygger muskel og taber fedt, så det kan i princippet sagtens lade sig gøre. Hvis man forestiller sig en moderat trænet person med en lidt høj fedtprocent som måske træner 3 gange i ugen, begynder at spise mere clean og træner 10 gange i ugen, så ville det være svært at forestille sig at han ikke kunne tage noget muskel på, samtidig med at han tabte noget fedt.

Hvis du gerne vil se stor og flot ud vil jeg dog sige at ”den bedste måde at tage 10 kg på er at tabe sig 10 kg”. Forstået på den måde at når fedtprocenten falder kommer man til at se mere muskuløs ud. Jeg vil egentlig råde dig til at glemme den her fokusering på skulle tage muskler på samtidig med at du taber fedt, og så bare går efter at tabe dig, selvfølgelig med de bedste vilkår for musklerne, som kan lade sig gøre. Og hvis du spiser clean (gode proteinkilder, masser af grønt og primært kulhydrat i forbindelse med træning), laver god periodiseret vægttræning 3-4 gange i ugen og noget god Høj intens interval træning (HIIT) 2-3 gange i ugen, så vil du nå din strandfom uden at tabe muskler, eller måske endda med en smule muskelvækst.