selvtillid

Styrketræning og selvtillid

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hejsa, jeg har utrolig dårlig selvtillid omkring piger specielt, og vil hører om bodybuilding styrker ens selvtillid. Da det virkelig er slemt, eller kan jeg blande styrketræning med noget andet, som eventuelt kunne hjælpe mig.

Svar:

I virkeligheden er det sandsynligvis ikke dårlig selvtillid, men dårligt selvværd der plager dig. Det er noget der er meget svært at komme over på en god måde og en fokusering på hvordan din krop ser ud, er sandsynligvis ikke det der vil hjælpe dig til at have det på en anden måde. Misforstå mig ikke, en veltrænet krop vil sandsynligvis ikke gøre det sværere, men det vil sandsynligvis ikke hjælpe på hvordan dine følelser omkring piger er på et helt fundamentalt plan.

Jeg har været i fitness miljøet i snart 20 år efterhånden og jeg har oplevet mange unge mænd der beskriver det samme som dig og flere af dem der valgte at bruge deres kropslige udvikling som kompensation for den her usikkerhed, har fået en meget usund fokusering på deres kropslighed, hvor de egentlig ikke har fået det bedre med sig selv og damerne, men nu bare bruger sygeligt meget tid på deres kost og træning.

Men en sund krop giver sindet de bedste muligheder for også at blive sundt, men træningen må ikke blive en skjul eller erstatning for det egentlig problem – det er en svær balance. Jeg håber du finder ud af det. Det gør de fleste heldigvis med tiden.

God træning