french_press2

Fordeling af belastning, french press

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Når jeg laver french presses synes jeg at min højre triceps bliver meget mere belastet end venstre. Men når man træner med en stang, burde belastningen så ikke fordeles ligeligt?

Ved ikke om jeg kan gøre noget forkert, eller om det er ganske normalt man bruger den arm mest, som man er stærkest med? Når jeg laver øvelsen bliver jeg rigtigt hurtigt træt i højre arm, og musklen syrer helt til, mens venstre føles forholdsvis upåvirket.

Har i et godt råd?

Svar:

Alle mennesker har skævheder i deres kroppe. Nogle af dem er anatomiske og nogle af dem asymmetriske bevægelsesmønstre (måske som kompensation for anatomiske skævheder) og nogle af dem er tilpasninger til assymetriske bevægemønstre.

Selvom det lyder frygteligt komplekst er bundlinien stadigvæk at langt de fleste folk er ret tæt på alligevel at være funktionelt symmetriske. Jeg ved ikke hvorfor du oplever at din ene arm syrer til før den anden, da det kan skyldes en række forskellige forhold, men jeg kan sige at hvis du vil være mere sikker på at musklerne oplever den samme eksterne belastning, skal du nok bruge en håndvægt i hver hånd i stedet.

Så kan du også regulere det sådan at du træner den svageste arm først og så laver du kun lige så mange gentagelser med den stærke som du kunne med den svage. Det er en måde at styre at den svage bliver trænet en smule mere, relativt set.

Derudover, hvis du har en oplevelse af bedre ”kontakt” til den ene side end den anden, kan det faktisk godt gøre en forskel at forsøge at optræne dine kontakt med musklen ved at ”være i den”, mens du træner. Det vil selvfølgelig tage lang tid før det kan justeres, men det er da et forsøg værd hvis det genererer dig.