exercise-ball-chest-press_-_step_3.max.v1

Bryst resultaterne svigter

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 17 år, der har været i gang i godt og vel 6-7 måneder. Jeg har fået nogle gode resultatet på stort set alle muskler undtagen mit bryst. Det er som om, at mit bryst ikke følger med de andre musklers vækst. Så jeg tænker, at det muligvis kan skyldes mit program? Jeg kører bryst og triceps sammen på én dag. Og jeg vil ikke sige, at jeg spiser enormt meget, men jeg spiser ihvertfald nok til, at jeg burde kunne se en større forandring.

Derfor ville jeg gerne høre ekspertenes mening til et godt program, der rammer brystet godt og giver resultater.

Lige nu kører jeg med både siddende (maskine) og liggende bænkpres (stang), skråbænk og siddende (maskine) flyers, samt almindelig skråbænk med frivægte.

Jeg håber, at I vil besvare mit spørgsmål, så jeg endelig kan se lidt flere resultater med mit bryst.

Svar:

Allerførst vil jeg gerne starte med at sige at du jo stadigvæk er ret grøn i din træningskarriere, så der er meget der kan nå at ændre sig endnu. Når det så er sagt, så er brystet den kropsdel som unge mænd hyppigst oplever halter.

Jeg tror helt personligt at årsagen til dette ikke lige i hvordan de træner eller responderer på træningen, men på hvordan deres forventning til hvordan brystmuskler skal se ud er – nemlig forskruet af at kigge på for mange billeder af fitnessmodeller og bodybuildere. Et gennemsnitlig brystmuskel på en utrænet mand er kun 2-3 cm tyk. At nå store, tykke brystmuskler som er 5-10 cm tykke tager tid, tålmodighed og træning.

Det som du kan gøre, er dog helt generelt at lave flere sæt af de øvelser som gør en forskel, nemlig flade og skråtsiddende pres med stang eller håndvægt. Og du kan i samme omgang passende øge antallet af de modsatrettede trækkebevægelser tilsvarende.

-Og når du begynder at køre flere sæt, så hold dig generelt fra at lave flere sæt til udmattelse i presseøvelser hver træning, hvis du laver 15-25 sæt pres per træning og halvdelen af dem er til udmattelse, vil du stensikkert brænde dine skuldre af. Max ét (1) sæt, må køres til udmattelse i hver presseøvelse, men du må gerne lave masser af sæt der ikke er til udmattelse. Du kan i stedet for udtrætte musklerne ved at holde korte pauser eller gennemføre sættene med langsomme gentagelser.