12859819-young-bodybuilder-training-in-the-gym--cable-rope-triceps-extension

Smerte i underarm

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en fyr på 19 år og har trænet i omkring et års tid men pauser ind imellem. Jeg har øget styrke og masse siden jeg startede og har sådan ikke haft problemer med min træning. Bortset fra da jeg nu er steget en del i biceps øvelser er det begyndt at gøre ondt i underarmen ved større løft, det spænder og giver høj smerte når jeg skal give slip på vægtstangen. Det bliver ved indtil jeg holder en uges pause, så kan jeg træne 2-3 gange før det gør ondt igen.

Håber i kan hjælpe eller forklare mig hvorfor.

Svar:

Der kan være flere kilder til dine problemer, men jeg hæfter mig specielt ved at du beskriver at din underarm føles spændt og at det gør ondt at åbne hånden. Jeg vil gætte på at du har compartmentsyndrom  i underarmen, hvilket er underarms fætter til skinnebensbetændelse. I givet fald skal du holde pause og evt. støtte op med hovedpinepiller og i værre tilfælde binyrebarkhormon.

Der kan også være tale om en irriteret slimsæk, hvilket ville kræve stort set det samme. Ligemeget hvad skal du ikke sidde og have diagnoser på internettet, men af sted til en læge eller fysioterapeut med det samme så du kan blive udredt og få gjort noget ved det.