wrist-extension-golf-training-09052011

Problemer med håndledet

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har igennem længere tid haft lidt smerter i højre håndled men ikke noget jeg sådan går og lægger mærke til i hverdagen. Men på det seneste er det begyndt at gøre mere ond og er derfor i tvivl om hvor hensigtsmæssigt det er at blive ved med fx at bænke. Jeg mærker mest til det hvis jeg spænder underarmen eller køre håndledet rundt. Skal jeg holde en pause fra træningen eller kan jeg blive ved med at træne?

Svar:

Der kan være mange årsager til ondt i håndleddet, men som udgangspunkt skal du ikke lave træning der forværrer smerten over tid. Håndledsproblemer kan være virkeligt trælse at komme af med, så lige meget hvad skal du af sted til dine praktiserende læge eller din fysioterapeut og få fundet ud af hvad der er galt, så du kan få arbejdet med det. Indtil da synes jeg du skal forsøge at træne udenom problemet, f.eks. ved at bruge håndvægte i stedet for barbells i dine presseøvelser.

Det er også muligt at du kan træne udenom bare ved at bruge dine håndled anderledes. Hvis du lægger hænderne meget langt bagover under bænkpres, får håndleddet altså mange tæsk, så det er muligt at du kan træne udenom alene ved at justere den måde du holder stangen på.