fightclub

Steroider! Er en enkelt kur farlig?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg er meget opsat på at få en flot og veltrænet krop inden det bliver sommer. Jeg overvejer stærkt at tage en mild AS kur, for at sætte skub i tingene. Der sker vel ikke noget ved at tage en enkelt kur, hvis man holder det til en enkelt?

Svar:

Risikoen for langsigtede bivirkninger af anabolske steroider er tæt på ikke-eksisterende hvis man holder det til en enkelt kur. Der er selvfølgelig risiko for akutte bivirkninger, som forsvinder når du stopper med steroiderne.

Det er dog farligt at have den holdning, at man lige skal have ”en enkelt kur”. For sådan fungerer det desværre ikke i praksis. I langt de fleste tilfælde kan folk ikke holde det til en enkelt kur. Anabole steroider er stærkt vanedannende for psyken og det at se kroppen vokse sig større og stærkere i et tempo man ikke er vant til. Så selvom man siger til sig selv, inden man går i gang, at ”jeg kan sagtens holde det til en enkelt kur”, så ender det for de fleste med at blive det rene selvbedrag.

Så jeg vil på det kraftigste anbefale dig at droppe ideen. Det kan sagtens lade sig gøre at få en flot og veltrænet krop inden sommer, uden at skulle have fingrene i doping medikamenter. For det meste så er det ret spartanske mål folk har. De ønsker på ingen måde at ligne Ronnie Coleman, og deres mål ligger tættere på den fysik Brad Pitt har i Fight Club. Og for langt de fleste er det et mål som er ret let at opnå naturligt, hvis man har styr på sin kost og sin træning.

Så mit råd til dig er, drop ideen om anabolske steroider, og sæt dig ind i korrekt træning og kost. Så skal du nok blive glad for resultaterne.

Læs evt. artiklen ’større muskler – back to basics’ her.