chest-exercises.s600x600

Problem med bryst

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har trænet i snart 2 år og det hele kører super godt min kost fungere og jeg vokser tilfredsstillende  men mit bryst følger ikke med.

Jeg træner sammen med 3 af mine venner og deres bryst vokser og vi kører samme program

 

  • 5×5 benchpress
  • 4×8 incline dumbell benchpress
  • 3×15 cable crossovers

Jeg tager næsten dobbelt så meget i vægt som dem men mit bryst vokser bare ikke hvad kan man gøre?

-og skal lige siges at jeg ikke kan køre flyers pga. skulderskade.

Svar:

Spørgsmålet om hvorfor brystet ikke vokser er nok et af de hyppigste spørgsmål herinde. Jeg tror at den virkelige årsag ikke hænger sammen med hvordan godt træningen virker eller hvordan spørgerne reagerer på træning , men med hvor meget de går op brystmuskler, sandsynligvis ansporet af en kropsbillede der er lidt forstyrret af at have set for mange fitness og bodybuilding atleter/modeller.

Hvis du altid laver de samme sæt og gentagelser kunne det være en af årsagerne, fordi det er grundigt bevist at periodiseret træning virker bedre end ikke-periodiseret. Så en rotation af vægte eller udmattelsesgrad vil give bedre resultater.

Derudover er der også et spørgsmål om dosering. Hvis man har noget man går meget op i, skal man træne det mere, sådan er det. Det kan være ved at træne med en højere frekvens på denne kropsdel, eller ved at træne med flere sæt, f.eks.

Sluttelig skal det selvfølgelig siges at brystmuskler tager sig noget bedre ud, hvis de er dækket af et mindre fedtlag. Derfor kunne en del af løsningen også være at tabe noget kropsfedt.