700200_1

Shake eller måltid?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hej derude. Jeg træner et sted hvor der er mulighed for at få et måltid mad med kulhydrat og protein lige efter træning, men tænker om kroppen ikke bruger for lang tid på at optage proteinet og om det derfor er mere effektivt at drikke en shake og spise en banan istedet?

 

Samtidig træner jeg 2 til 2,5 timer og tænker det kunne være en god ide og tage en shake/banan lidt inden træningen

Svar:

I udgangspunktet er ”rigtig” mad at foretrække frem for shakes, rent ernæringsmæssigt, men for mange kan shakes være mere belejligt end at have mad med. Ud fra et isoleret ernæringsfagligt synspunkt ville det være at foretrække at du spiste et rigtigt måltid mad 1-2 timer før din træning, evt. tog en lille shake lige efter træning (20-40- g protein plus 20-30 g carbs og derefter spiste et rigtigt måltid mad igen kort efter. Så Kan du erstatte måltiderne med pulver alt efter hvor belejligt det er, men husk på at ”rigtig” mad generelt er at foretrække.

Under selve træningen er det lige meget med protein, da kroppen alligevel bare brænder det af til energi. Jeg synes dog at det lyder som om du har meget, meget lange træninger og spekulerer lidt på om du måske skulle arbejde med dine pauser imellem sættene.