qque_06

Kropsdele sover

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej bodylab

Jeg er en dreng/mand på 23. som har trænet de sidste 5 år. men de sidste 2 begyndte at blive mere seriøs omkring det.

Men i et længere stykke tid nu, syntes jeg mine krops dele begynder at falde i søvn konstant. F.eks så når skal sove, skal jeg ligge på rykken. For hvis sover på siden eller på maven så falder mine arme i søvn. Udover det falder mine ben også i søvn, når bare sidder normalt – og ved da godt ens lemmer kan sove, engang i mellem. Men det er altså hverdag nu, så er begyndt at blive nervøs for gør noget forkert i min træning?!

Håber i kan give et trøstende svar

Svar:

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor meget muskelvækst du har haft eller hvordan din fleksibilitet er, men jeg synes dit spørgsmål giver anledning til en vis bekymring. Som regel når man oplever at f.eks. armene begynder at ”sove”, når man ligger ned, er det fordi enten bliver blodtilførslen begrænset eller også er hinden, som nerverne ligger i, blevet stram.

Hvis musklerne er stramme vil de i princippet også kunne begrænse blodgennemstrømningen, men jeg synes det lyder vildt at dine ben begynder at sove bare af at du sidder ned og at det er et tilbagevendende fænomen. Da man ikke kan udelukke at der ligger en sygdom bag, synes jeg bestemt at du skal søge læge. Udover det kan du prøve at arbejde med din fleksibilitet, i form af udstrækning, specielt omkring skuldre og hofter.